fredag 2. juli 2010

Fra tur til fast jobb

De siste dagene har jeg snekret platting og stamp i Lønsdal. Fotsålene er nå rimelig friske, men det gjenstår å se om akillesen tåler normal belastning.

"Normal" vil i dette tilfellet si gåing med 25 kilogram på ryggen flere timer daglig. Jeg skal snart ta meg en testtur. Hvis jeg får vondt bør jeg ikke fortsette. Å gå i fjellet slik jeg vanligvis gjør vil være mulig selv med betennelse, men jeg vil ganske sikkert dra på meg kroniske plager. Få ting i verden er verdt livsvarig betennelse.

Jeg har vært forbausende heldig med å havne på et sted hvor jeg kan oppholde meg mens plagene forsvinner. Å kunne bo hos familien Oskal er svært behagelig, selv om jeg snekrer hele dagen. Snekring i sola sammen med gode venner, iblandet gode pauser med velsmakende mat er ingen jobb, men en ferie.

Dagene varer vanligvis fra 10 til 02, mye på grunn av midnattssola. På kveldene er det pilsing mens vi jobber, en vane som trolig vil føre til avhengighet for mitt vedkommede. Det finnes verre ismer enn alkoholisme. Riktignok ikke mange.

Bildene viser et sprøtt insekt, jernkvinnen Lena og huskyene Rago og Shari.