søndag 1. februar 2009

1. februar

I dag skulle jeg kanskje ta mine neste steg, men det var masse jeg kunne fikse. Derfor blir jeg her på Haukeli til i morgen.

Dagen startet typisk nok med en heidundranes (riktig skrevet?) frokost. Deretter gjorde jeg en del av det forefallende arbeidet før morgendagen. Jeg gjør siste finpuss i morgen, og får meg heller litt søvn i natt.

På grunn av min følsomhet for kaffe, masse mat i magen og mye preik om mat og utstyr på tur (setter hjernen i bevegelse) med Christian Eide, tidligere Hvitserk-guide som jeg traff første kvelden, fikk jeg ikke sove. Jeg sto opp langt etter midnatt og begynte på reparasjoner av utstyr. Deretter kartstudier og fotpleie. Hjernen min kan være vilt kreativ på kvelden, like etter leggetid, noe som ofte reduserer hviletiden betraktelig. Det er likevel viktig å tømme seg for idéene, man vet aldri hva som kan bli bra. Notatbok ved sengen er et absolutt must for designere, og et godt tips for andre med blodomløp innom hjernen.

Været var veldig bra i dag, slik at man atter blir bitter for at en knalldag har ligget brakk. På den annen side, knalldager, i betydningen av værforhold, er ikke nødvendigvis de mest effektive. Jeg ser lyst på fremtiden, og det skal bli godt å få flatere vidde under syntetplankene. Vi er alle lut lei kupert terreng.

I morgen starter alle elleve (inkludert seks hunder), og væretmeldingen gir en god følelse. Frederik, som jeg traff på ved Ljosland (frederikpaatur.blogspot.com) kjører omtrent samme løp som meg, og ligger visstnok en dag bak. Det blir godt med litt press, slik at latmannslivet på setra kun ryktes gjennom dagboken.