onsdag 31. mars 2010

Påskesnø

Natten ble god for meg, men kald for Ola. Han mener at posen er dårlig, mens jeg holder en knapp på snorkingen hans.

Vi satte over risgrøten noe etter klokken ti. Solen fikk teltet til å koke av ungdommelig optimisme. Den skulle vise seg å gi oss falske forhåpninger. Vi er heldigvis gamle nok til å ta oss inn igjen raskt. Til sammen har vi over femti års erfaring. I alle fall livserfaring.

Vi kom oss i marsj halv ett. Det var søndagstravere over alt hvor blikket gikk. Ola var pratesjuk og holdt den sosiale koken oppe. Jeg må fortsatt være på tur noen dager før jeg får behov for å prate med nysgjerrige påsketurister, og holder meg i bakgrunnen inntil videre.

Oppe på fjellet vekslet terrenget mellom oppover- og nedoverbakker og plant terreng. Det er enkelt å holde stø kurs rett forut når man følger rygg, selv om den er svært bred. Etterhvert ble vi velsignet med tett snødrev som gjorde sikten mindre god. Vi gikk på kompasskurs resten av dagen. Det var vel riktignok under to timer igjen til vi stoppet.

Leiren ble lagt ved et lite vann (for dem som ikke vet; trykk på "Posisjoner" oppe til høyre på siden for å se hvor vi befinner oss) mellom to åser. Et fint sted. Været var hustrig, og vi var begge lettkledde og våte av svette og smeltet snø. Teltet kom opp i rekordfart.

Middagen ble todelt. Først pastagryte med kjøttdeig, deretter spaghetti med saus og bogskinke. Sistnevnte ble laget på impuls fordi vi var ekstra sultne. Gode greier, som det alltid er når Ola er kokken.

I skrivende stund er været ganske greit. Vi har et forsiktig håp om god sikt i morgen. Det er et ydmykt ønske, men fjellet gjør ikke forskjell på noen.

Målet for turen var først å gå via Fondsbu til Olavsbu, Leirvassbu og ut Gjende. Etter været å regne rekker vi å gå ut Gjende via Fondsbu hvis vi er raske. Pulkene går tregt i snøen og været hjelper oss ikke. Tyinkrysset via Fondsbu kan være det mest realistiske. Å starte så sent som vi gjør er heller ikke det beste, men man skal ikke være hard i påsken. Vi får se etter i morgen. Humøret er i alle fall på topp. Humoren er derimot på bunn, men vi er jo tross alt bare to enkle mannfolk.

Legger ved to bilder. Det ene sier noe om været, det andre viser to vakre morratryner.