torsdag 29. juli 2010

Hviledag på Helligskogen

Dagen i dag har vært som en eneste lang drøm. Jeg måtte bite meg i øret flere ganger for å tro hva øyet så.

Morgenen startet med en type frokost jeg ikke har hatt på lenge. Brød, egg, syltetøy, juice og melk var bare noen av bestanddelene. Like deretter ble jeg med bestyrer John til Skibotn. Jeg hadde en avtale med noen pakker og noen handleposer med unødvendig innhold.

Tilbake på Helligskogen studerte jeg kartene jeg hadde fått, mens jeg trosset mattilsynets anbefalinger på groveste vis. Noen timer senere ble jeg med bestyrerinne Guri til Kilpisjärvi. Jeg fikk endelig muligheten til å oppleve Finsk høykultur. Butikkene jeg hadde bommet på dagen i forveien inneholdt riktignok mye av hva jeg ikke vil ha. Gipstroll, t-skjorter med vikingmotiv og annet finsk håndverk. Varene jeg ville ha var beskrevet på et språk hvor den røde tråden er totalt fraværende. Det eneste finsk har til felles med norsk er at ordene stort sett inneholder samme bokstaver. Jeg endte blant annet opp med Lapin Kulta, is med multesmak og en minnekortleser som ikke fungerer. Isen var god. Ølen spretter jeg etterpå. Å skrive i rus er som å lese med bind for øynene.

Været har vært uvirkelig flott i dag. Det er fint å vite hva man sloss mot. Terrenget er veldig passende, med noe trevegetasjon, svaberg og til dels kupert terreng. Et fint turterreng. Vandrerhjemmet har gode priser, selv for studenter. Hotell er på tryne når man har slikt i nærheten.

Dagens bilder omhandler stort sett nærområdet og en av mine mange myke sider. Jeg håper i alle fall noen av dem er i fokus, noe som kan være vanskelig ved nærfotografering.

Det var forresten interessant å smake Cherry Coke i Finland. Den er faktisk ikke så gal. Ellers hadde de ølbokser som inneholdt én hel liter øl. Bare i Finland. Og trolig USA.